Anul trecut s-au produs în jur de 7.000 de borcane cu dulceţuri, gemuri şi compoturi, cu care au cucerit pieţele din întreaga ţară. Pentru anul acesta ne-am propus să producem măcar 10.000 de borcane. Comenzile vin cu duiumul, pentru că oamenii s-au convins de calitatea produselor. Şi pentru că într-adevăr lucrurile se petrec exact ca în bucătăria bunicii, asociaţia a reuşit acreditarea ca produse tradiţionale a dulceţii, gemului şi compotului de cireşe de Hiliţa, fiind printre singurii producători din Moldova care deţin o astfel de acreditare pentru cele trei produse din cireşe.

 

"Totul se face la plită, fără nici un adaos, fără nici un conservant, aşa cum făcea bunica altădată; doar fruct şi zahăr. De-asta se cheamă produs tradiţional şi de-asta şi cantităţile pe care le facem sunt mici"

 

Toate borcanele pline sunt depozitate la centru, de unde, în toamnă, vor lua calea târgurilor şi a expoziţiilor de profil. În funcţie de fructele din care sunt preparate, preţul unui borcan de compot variază între 6 şi 8 lei, iar al unui borcan de gem sau dulceaţă între 8 şi 15 lei.

 

 

     

Dulceata de capsuni

Compozitie: capsuni, zahar

Dulceata de cirese

Compozitie: cirese, zahar

Dulceata de cirese amare

Compozitie: cirese amare, zahar

     

Dulceata de gutui

Compozitie: gutui, apa, zahar

 

Dulceata de nuci verzi

Compozitie: nuci verzi, apa, zahar

 

Dulceata de pere

Compozitie: pere, apa, zahar

 

Dulceata de visine

Compozitie: visine, zahar

 

 

Gem de caise

Compozitie: caise, zahar

 

 

Gem de prune fara zahar

Compozitie: prune

 

Compot de cirese

Compozitie: cirese, apa, zahar

Compot de prune

Compozitie: prune, apa, zahar

 

Compot de struguri

Compozitie: struguri, apa, zahar